Köki

Meguntam, hogy a köbánya-kispesti plázaépítést leginkább azok szívják meg, akiknek építik. Így hát indítottam egy blogot.

Kökiblog a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

Lesz igazi kalandpark is a KÖKI-n

2011.07.27. 12:00 vakbottyan

Már annyiszor hasonlítottam kalandparkhoz a KÖKI-t, hogy ez most kétszeresen valóra vált. Egyrészt a mostani állapotok a legkényelmetlenebbek, gyakorlatilag tényleg úgy érezzük magunkat a gyalogosok számára meghagyott szűk ösvényeken surranva, mint valami kísérleti egér a labirintusban. Aki esetleg nem járt mostanában errefelé, annak kedvéért elmondom, hogy a Sibrik felüljáró mindkét oldalán építkezés folyik, a metró nem jár, a felüljáró maradékát keményen bontják, légkalapács, por és törmelék. Csak a vasútállomás lépcsői feletti tetőkről nyakunkba csorgó galambszaros esővíz nyújt némi otthonos vigaszt. A hajléktalanok is tanácstalanul bukkannak fel itt-ott, már nincs fiksz helyük, mint régebben, mostmár kétszeresen hajléktalanok lettek.

Az élet persze vicces gyerek: a KÖKI Terminálban tényleg lesz Kalandpark, igazi. Az épület tetején ugyanis a Challenge Forever bérel majd szép nagy területet, aki nem ismerné, ez egy kalandparkokat múködtető cég. Habár Budapesten (sőt a közelben, Lőrincen) vannak pályái, de azért mégis elmondhatjuk, hogy a KÖKI terminál lesz az első olyan üzletközpont Budapesten, ahol valódi szabadtéri kalandparkban juthatnak hozzá adrenalin adagjukhoz a felnőttek és gyerekek. Az árakra nagyon kíváncsi leszek, mert például a csillebérci pálya belépője drágább, mint a lőrincié. Hogy ez a pálya nagysága miatt van-e így, vagy pedig felmérték a fizetőképességet, nem tudom. De kíváncsi leszek, hová lövik be Kispestet.

Ha megnézzük amúgy a két budapesti pályáról készült fotókat, akkor lehet látni, hogy ott az erdő eleve adva volt, amire, amihez építeni lehetett az akadályokat (vagy miket). A KÖKI tetején viszont nincs erdő... Úgyhogy ez a pálya tényleg más lesz, mint a két másik, ahogy ígérik is a tervezők: a pláza tetején "egy egészen újfajta, egyedülálló pályarendszert építenek ki."

Jut eszembe, ha lenne egy kis humorérzékük a kalandpálya tervezőinek, akkor megidéznék valahogy a régi KÖKI-t, amin legalább olyan izgalmas volt az átkelés, mint egy drótkötélpályán.

A bejegyzés trackback címe:

https://koki.blog.hu/api/trackback/id/tr573103313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2011.07.27. 17:33:09

remélem csődbe megy az egész borzadály.

Nils. H 2011.07.27. 19:14:19

@Gyurma73: Miért? Az neked miért jó?

Metál -e a bimetál? 2011.07.27. 19:24:49

@Gyurma73: én is remélem! így is sok a pláza

delano 2011.07.27. 23:15:43

@Gyurma73: Hogy lehet ilyet írni? Mennyire frusztrált betegnek kell lenni egy ilyen kommenthez? Tudod hány embernek ad munkát egy ilyen építkezés? Most, amikor válságban az egész építőipar... Mérnököknek, melósok ezreinek. Aztán ha megnyílik a pláza, az is többezer munkahely. Ráadásul a környék is szépül. Vagy ha neked szar, akkor legyen másnak is szar?

tycoon40 2011.07.27. 23:59:02

@Gyurma73: Tipikus magyar proli hozzaallas... Ezert tartunk itt!

komplikato 2011.07.27. 23:59:56

Nem tudom, én sem kedvelem a "plázákat", de a KÖKI kinézete egy lebombázott városrészre hajazott. Most kezd kinézni valahogy. Az megy ugye nem mellékes, hogy az épület egyben autóbusz pályaudvar és egybeépült a Metro/MÁV állomással is. A plázák nem szoktak csődbe menni, max. a benne lévő bérlők, de általában mindíg van balek. Mondjuk a Csepelpláza és a Lurdy jó része mindig üres, de ha jól sejtem a KÖKI az egyik legforgalmasabb átszálló csomópont a Mosz ... Széll Kálmán tér után, ezért ott ilyen nem fenyeget. A mozi hiányát sajnálom viszont.

Case · http://streetartbp.hu/ 2011.07.28. 01:11:28

Ez kifejezetten jól hangzik, legalább lesz ott valami ami tényleg valami pluszt ad majd ehhez a plázához, ami a többiben nincs.

A nyavajgóknak meg...: Most komolyan, mindenki tudja, hogy a városnak az a része borzalmasmód le volt rohadva minden szempontból (kinézetileg, fejlettségileg, kulturálisan, stb) és én se rajongok a plázák többségéért, de ott egyrészt rosszabb semmiképpen nem lesz tőle mint volt, másrészt meg végre ad valami esélyt a környéknek a fejlődésre, amire mindennél nagyobb szükség van arrafelé.

relaxferi 2011.07.31. 20:17:09

Én Vecsésen lakom, és alig vártam hogy végre ne kelljen a Nyugatiig utaznom egy jó mozi miatt. Erre tessék, mozi nuku:( A kalandpálya már nem nekem való mert leszakadna alattam,a gyerekeknek jó lesz, de egy jó mozi nagyon kéne a közelben, nem tudom miért pont az marad ki???
Egyébként egyetértek azokkal akiknek tetszik a Kökicenter. Gyurma73 neked mi a bajod vele? Valóban rengeteg embernek ad munkát már amióta elkezdődött az építése is, nemhogy amikor majd meg nyitják. Plázákba csak és kimondottan a mozik miatt járok néha, tehát ez nekem ki fog esni.
KÖKI
süti beállítások módosítása