Köki

Meguntam, hogy a köbánya-kispesti plázaépítést leginkább azok szívják meg, akiknek építik. Így hát indítottam egy blogot.

Kökiblog a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

Újra lesz fokhagymás tokaszalonna a KÖKI-n

2011.11.14. 13:00 vakbottyan

Annak idején, mikor elkezdődött a bontás, a Terminál megígérte a kis piros pavilonokban (meg a feüljárón) árusítóknak, hogy helyet fognak kapni a bevásárlóközpontban is kárpótlásul a ledózerolt boltocskájukért. Persze az ember sajnálja a kiskereskedőket, senki nem örül neki, ha egy Kalasnyikovval lelövöldözik az ezüst tojást vagy bronz tojást tojó tyúkját, aztán építenek egy nagy aranytojást gyártó üzemet. De. Azért a piros pavilonok között is főleg italkimérések voltak. Ami nem italkimérés volt, az virágos (kettő), egy könyvesbölt, és ha jól emlékszem, volt egy ruhásbolt is, ahol szerintem szokásos piaci cuccokat árultak. Fönt a felüljárón pedig mondani sem kell, mi volt, kocsma, kocsma, kocsma, zugkimérés, játékterem, és persze a hentes, a CBA, meg pár miniközért.

A lényeg, hogy egy ideje keresem, hogy melyik bolt bukkanhatott fel ezek közül a KÖKI-n, de egyelőre nem találok egyet sem, hacsak nem valamelyik ízű-szeszesital kimérés profilt váltott és mostantól Vögele ruhákat árul. De az elpusztíthatatlan, ledózerolhatatlan Jó hentes például már kapott is üzlethelyiséget. Nem a Terminálon belül, de szerintem a forgalma így is meglesz, mert kb a régi CBA helyén működik majd. Elvileg lesz gyógyszertár is a plázában, kérdés, hogy ez ugyanaz lesz-e, mint a Metró patika.

Ti tudtok más régi-új üzletekről?

És egy kis nosztalgia:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koki.blog.hu/api/trackback/id/tr153375932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ndre 2011.11.15. 17:23:21

Nem ide tartozik, de egy jó kis link a Kökiről:
iho.hu/hir/koki-1980-111115

vakbottyan · http://koki.blog.hu 2011.11.16. 07:46:51

@Ndre: nagyon köszi! holnap ki is posztolom!

wolfclaw · http://wolfclaw.blog.hu/ 2011.11.17. 10:10:23

Szerintem a Metró patika nem fog soha többé kinyitni, majd lesz Terminál Gyógyszertár :) A kocsmák meg majd átköltöznek Kőbánya-alsóra :) Úgy is átvette már a Köki feelinget :)

kócoss (törölt) 2011.12.12. 17:13:18

jól mondod "wolfclaw", Terminál gyógyszertárnak hívják és hamarosan nyit az utcai főbejárathoz közel. s igen, nem a régi Köki patika utódja...
KÖKI
süti beállítások módosítása