Köki

Meguntam, hogy a köbánya-kispesti plázaépítést leginkább azok szívják meg, akiknek építik. Így hát indítottam egy blogot.

Kökiblog a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

A KÖKI MÁV-os része meg csöndesen rohad

2011.08.17. 13:16 vakbottyan

Tudtommal a KÖKI felüljáró MÁV-os részét nem fogják se lebontani, se felújítani, legalábbis legutóbb ezt hallottam, pedig arra aztán nagyon ráférne egy renoválás. Az állomás, ahol galambszaros víz alatt zuhanyozhatunk - mindenki ismeri a jelenséget, aki arra jár. A Westendnek is megvan a maga Niagarája, a kőbánya-kispesti MÁV állomásnak is. Lőttem egy fotót, amin látszik is (legalábbis remélem, hogy a nem túl jó minőség ellenére látszik), hogy a lépcső fölötti tető borítása úgy néz ki, mintha valaki rendszeresen motoros kerti kapával közlekedne rajta le és föl.

 

Mondjuk így nem csoda, ha beázik.

 

És így nézett mindez ki közvetlenül az átadáskor, 1980-ban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koki.blog.hu/api/trackback/id/tr53153582

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wolfclaw · http://wolfclaw.blog.hu/ 2011.08.17. 13:27:28

Te vagy gondolatolvasásból élsz, vagy túl sokan vannak akiknek szemet szúrt, hogy lesz egy fasza kis plázánk, meg buszterminál, meg faszán átalakított metróvégállomás... és ezzel összekötve ott a vasútállomás ami még rosszabb állapotban van mint az egész Köki volt bármikor. Meglesz a kontraszt! Csillogó-villogó központ és mellette a szétrohadó vasútállomás! Erre már nem futotta a Terminál építettőinek? Vagy a vasútáll. már nem is érdekes mert onnan nem jönnek majd be a vevők? Aki mondjuk Monor, Gyál, stb... felöl érkezik vonattal az nem potenciális lehetőség? na nem baj, akkor a pályaudvar lesz a hajléktalanszálló :D

vakbottyan · http://koki.blog.hu 2011.08.17. 21:35:43

@wolfclaw: szia, szerintem nekik fontosak az agglomerációból vonattal közlekedők is, csak mivel itt MÁV és BKV területekről van szó, ezért bonyodalmasabb a dolog. anno azt olvastam, hogy a BKV területet az önkormányzat elcserélte vmi másik területre. tehát a beruházók megkapták a bkv területét. remélem, nem beszélek hülyeséget, de gyanítom, h a MÁV-val ilyesmi csere nem történt, a MÁV maga meg hülye lesz pénzt költeni bármire is, ami az utasók kényelmét szolgálná... sajna. pedig jó kis elővárosi vonal az.

wolfclaw · http://wolfclaw.blog.hu/ 2011.08.18. 08:10:26

@vakbottyan: Szóval ha jól értem a Köki kispesti területe a metróállomásnál ér véget, a kőbányai önk. meg nem volt hajlandó elpasszolni a vasúti részt? Legalább annyit megtehettek volna/megtehetnének hogy kitakarítják, kijavítják és lefestik. Még azzal is elégedett lennék. Igaz, ott a Westend liftje mint élő pl. hogyan szarjunk bele az egészbe. Magyarország, én így szeretlek.

Paleee 2011.08.18. 08:23:26

A Köki vasúti részlege katasztrófa, kezdve onnan, hogy ha esik az eső akkir is békésen lehet esernyővel sétálni, ugyanis tényleg ömlik az emberek nyakába a fentebb említett "galambszaros víz". A másik meg, ahogy kinéz, kb. mintha épp most ért volna vége egy kisebb világháború...

Nem baj, a külföldiek legalább látják majd, hogy milyen országba érkeztek a nagy kontraszt láttán.

vakbottyan · http://koki.blog.hu 2011.08.18. 23:15:14

@wolfclaw: igazából nem tudom, hogy egyezkedtek-e a kőbányaiakkal, csak az egyik régi cikkben olvastam, hogy a kispesti önkörmányzat csereberélt a bkv-vel. visszakeresem azt a cikket és belinkolom.

@Paleee: ja, szerb szétbombázott pályaudvarokról voltak ilyen képek az indóházban egyszer.

vakbottyan · http://koki.blog.hu 2011.08.18. 23:17:37

@fovarosi.blog.hu: szia! ööööö, ha most kiadom a forrásomat, akkor te is publikálsz KÖKI-s képeket, és én téma nélkül maradok :)))))

de azért megmondom, mert mi bloggerek tartsunk össze: az 1960-70-80-as évek Budapest magazinja egy kincsesbánya! minden tekintetben. onnan másoltam ki, és még fogok is.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2011.08.19. 08:24:27

@vakbottyan: Ja, Budapest újságom nekem is van egy csomó :-)
KÖKI
süti beállítások módosítása