Köki

Meguntam, hogy a köbánya-kispesti plázaépítést leginkább azok szívják meg, akiknek építik. Így hát indítottam egy blogot.

Kökiblog a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

A VIP megnyitó már megvolt...

2011.10.13. 23:55 vakbottyan

...amire sajna nem sikerült bejutnom, pedig próbáltam, illetve nem is a megnyitóra, hanem a megnyitás előtt a plázába. Ha már KÖKI blog meg minden. Aztán végül mégsem sikerült, mert annyira elhavazódtam, hogy a kiszabadításomhoz a teljes budapesti hókotró géppark sem lenne elég. DE! Szerencsére vannak olvasóink, akik segítenek nekünk update-nek lenni. Újból Varga Zoltán fotóit hívom segítségül, ha baromi türelmetlenek vagytok holnapig, akkor már most bepislanthattok a plázába (Köszönet a fotókért, Zoltán!!):

 

Igaz, az órát bárki láthatja, de nem tudom kihagyni, hogy fel ne rakjam:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koki.blog.hu/api/trackback/id/tr113301744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trabant 2011.10.14. 00:47:26

A minap ismét jártam a KÖKI-n, és döbbenten láttam, hogy a projektbôl kifelejtették-kispórolták a mozgólépcsôt, nem gondolva a gyerekkocsival közlekedô kisgyerekesekre. Lift kiírás szerepel egy helyen, de liftnek nyoma sincs.

Ki fogja felcipelni a gyerekkocsit gyerekkel együtt, a csomagjait az 50-60 lépcsôn? A "gyerekbarát kormány" nem gondol a kisgyermekekkel közlekedôkre? Az idôsebbek és a kisgyerekesek ismét ki lettek zárva a budapesti közlekedésbôl. Kismama bérletet vehetnek, de közlekedni nem tudnak vele, mert gyerekkocsival lehetetlen. Az EU-ban az elôírások értelmében már évek óta nem lehet akadálymentesítés nélkül építkezni. Kinek a bulija volt ez az utastávoltartó és utasbosszantó sokklépcsôs megoldás a 21. században?
Hogy lehet milliókat invesztálni valamibe, ami gyerekkocsival megközelíthetetlen?

Másik forró téma: a buszok tájékoztató jelzése. A 6-8 méter magas, 1 méter széles sárga oszlopok üresen merednek az égnek, ahelyett, hogy öles számokkal ráfestették volna, melyik buszjárat áll meg mellettük. Ehelyett apró, 15x25 cm-es táblácskákon, bolhabetûkkel jelzik, szigorúan az oszlopok mögött, 3 méter magasan, hogy még véletlenül se lehessen négy-öt méterrôl sem látni, melyik busz megállójában van éppen a KÖKI távgyalogló utasa.

A metróállomás jelzése például sehonnét sem látszik, a vasúti pályaudvarét szintúgy hiába keresgéli a busszal érkezô, a KÖKI-n eddig járatlan utas.

Kik terveznek ilyen fejetlenül, semmibe véve az elôírt információs szolgáltatás és a biztonságos közlekedés alapjait? Vagy utaselrettentésre szánták a projeket? Biztosan olyan valakik tervezték, akik BKV-val soha nem közlekednek a fôvárosban. Miért nem vonnak be olyanokat is, akik használják és használnák a fôvárosi nyilvános közlekedést?
A jelenlegi utastájékoztató táblácskák kidobása és a járatszámoknak az oszlopokra történô jól látható felfestése sürgôs beavatkozást igényel! Méteres méretû számok is elférnek a sárga oszlopokon, akkorák az üresen tátongó és rém unalmas oszlopokon a falfelületek!

Ui.:
Feltenné valaki ide is, mert nem találtam spontán regizés helyét a portálon (vagy nagyon eldugták):

fn.hir24.hu/itthon/2011/10/12/koki-%E2%80%93-vigyazz-ha-jon-a-busz/#comments

vakbottyan · http://koki.blog.hu 2011.10.14. 07:55:13

@trabant: szia, elvileg lesz mozgólépcső is, lift is, csak még nincsenek készen.

trabant 2011.10.14. 14:44:40

@vakbottyan:

Kösz, ha lesz mozgólépcsô, az is valami, de miért nincs készen az átadásra?
Feltetted az fn-re a hsz-omat, a közérdekre tekintettel?

Hogyan lehet oda regizni?
KÖKI
süti beállítások módosítása