Köki

Meguntam, hogy a köbánya-kispesti plázaépítést leginkább azok szívják meg, akiknek építik. Így hát indítottam egy blogot.

Kökiblog a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

A KÖKI meg a korszellem, mi?

2011.11.02. 13:30 vakbottyan

Lehet, hogy csak fáradt vagyok vagy rossz kedvem van, de felhúztam magam ennek a cikknek a képmutatásán, béna "szemérmességén". Igen, csomópontért cserébe kapunk egy bazi nagy plázát, igen olyan, mint egy konténer, de könyörgöm, ezeket a kritikákat már 2006 óta halljuk, részben jogosak is, de ezek igazából mára már a lerágott csontnál is fehérebben vakító közhelyek.

Úgyhogy ebből a szempontból semmi újat nem hoz a NOL cikke. Amin felhúztam magam az a nevetséges képmutatás, ahogyan az ősidőkben elkezdődő beruházás mögötti kavarások felett elsiklik. Ezt az ostoba dumát az állampártról, meg a korszellemről. Beszarok, komolyan mondom:

"De legfőképp a rendszer változott meg körülötte: akkor a folyó ötéves terv előirányzatai szerint és a hármas metró kiépítéséhez kapcsolódva egy valóban mindenható állam pottyantott oda központilag valamit a szocialista dolgozó népnek, ma viszont egészen más a korszellem. A mai idők szellemében nem a főváros, de még csak nem is a kerület építkezik, hanem némely közösségi célok finanszírozása érdekében közösségi területeket engednek át a magántőkének, azaz a közlekedési csomópont megújításáért cserébe pláza kerülhetett ide."

A helyzet az, hogy Kispesten már jó pár turnus óta szocialista vezetésű önkormányzat működik, részben az ő ténykedésük miatt is pusztult le annyira a KÖKI. Aztán meg jól eladták az egész területet, ahelyett, hogy rendet raktak volna saját erőből. Persze, most hogy rend van, már nem sír senki a BKV pályáért, és örülünk, hogy legalább ez összejött. Ennyi a sztori, de nem várjuk, hogy a Gajda Péter kampányát toló Népszabi (ha röhögni akartok, akkor katt ide és ide), majd belemegy ilyen mellékes apróságokba. Nem, hanem pártállam és korszellem, az b+.

A másik meg ez a bekezdés:

"És lehet, hogy egyszer majd kertmozi, kalandpark, meg zöld tetőterasz is épül a Köki tetejére. De ahogy most összeér az államinak megmaradt régi felüljáró és az új, egy lépcsővel és tűzzáró ajtóval súlyosbítva, nos, arra nincs bocsánat. Mit mond majd erről valaki újabb harminc év múlva?"

Talán igazságtalan vagyok, de én ezt is szemérmesnek érzem. Én nem úgy fogalmaznám, hogy "államinak megmaradt", hanem inkább úgy, hogy a MÁV nem volt hajlandó beszállni a költségekbe. Idióta újságírói kérdés, hogy mit mond majd erről valaki 30 év múlva, inkább az a kérdés, hogy itt lakók, utazók mit mondanak most: azt hogy a MÁV-os rész gyakorlatilag rohad, látjuk nap mint nap, és az egyetlen dolog, ami történik, hogy néha összevitatkoznak a BKV-vel, hogy ki tartsa karban a mozgólépcsőket...

Hát így.

A bejegyzés trackback címe:

https://koki.blog.hu/api/trackback/id/tr753346706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G_P 2011.11.02. 15:49:19

Én inkább ezen a cikken húztam fel magam:

divany.hu/eletmod/2011/10/29/igy_lettem_depresszios_a_koki_terminalon/

Ritka bunkó és szűklátókörű írás, és minden áron gúnyos akar lenni. Ennyire azért nem rossz hely.

bögyike 2011.11.02. 17:13:55

Engem is sok minden felhábórít.....de már megszoktam,hogy mindig leszólnak,hogy inkább örüljek.Most épp azt néztem meg,hogy posta van-e,mert azt mondták,hogy lesz.Állítólag a Kossuth téri kis posta ott fog helyet kapni,a régi bezár.Megnéztem a térképet,és nincs posta!!!De azt még nem tudom,hogy a Kossuth téri már bezárt esetleg.....no mindegy.
KÖKI
süti beállítások módosítása