Köki

Meguntam, hogy a köbánya-kispesti plázaépítést leginkább azok szívják meg, akiknek építik. Így hát indítottam egy blogot.

Kökiblog a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

Gyorsposzt: javában folyik a Vak Bottyán út szélesítése is

2011.05.27. 14:00 vakbottyan

Azt szerintem senki sem bánja, hogy a régi KÖKI-hajléktalanszálló megszűnik és rendezettebb lesz a környék. (Hogy kár-e magáért a retró épületért, azon persze fogunk itt vitatkozni a blogon is, de visszaépíteni már úgysem lehet.) Egy valami viszont nagyon aggaszt, méghozzá a sávszélesítés. Ez ugye nagyobb forgalomat jelent, ami nagyobb zajjal, nagyobb bűzzel jár. Például a Szabó Ervin utca csak kétsávos, mégis hihetelenül zavaró a zaj és a por, a Vak Bottyánon most kétszer ennyi lesz.

A sávszélesítés már el is kezdődött, és ahogy azt előre sejteni lehetett, nem tudták úgy megoldani, hogy a gyalogosok ne szívják meg. Sikerült úgy föltúrni a Vak Bottyán két szélét, hogy leszorultunk (a már nem létező) járdáról az autóútra. Nem hiszem el egyébként, hogy nem lehetett értelmesebben megoldani, de tegyük föl, hogy tényleg nem, akkor is valami 'elnézést a kényelmetlenségekért' járna. Ha már a plázában fogok fogyasztani, és a sávszélesítés hosszabb távon is okoz kellemetlenségeket az itt lakóknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://koki.blog.hu/api/trackback/id/tr782924101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2011.05.27. 15:00:21

A KÖKI épülete nem szocreál. A szocreál a klasszicizmusra hajazó, a Rákosi-korszakra jellemző építészeti stílus. A panel lakótelep vagy éppen a KÖKI (egykori) épülete nem szocreál.

vakbottyan · http://koki.blog.hu 2011.05.27. 22:11:24

@fovarosi.blog.hu: ahhh, bennmaradt. abszolút igazad van, és tudom is, h nem szocreál, de néha rááll a nyelvem.

javítottam :)

amúgy itt is ezt a címet adták:

hg.hu/cikk/epiteszet/12129-de-mi-lesz-a-szocreallal#
KÖKI
süti beállítások módosítása