Köki

Meguntam, hogy a köbánya-kispesti plázaépítést leginkább azok szívják meg, akiknek építik. Így hát indítottam egy blogot.

Kökiblog a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

Beköltöztek a hajléktalanok az új KÖKI-re

2011.11.03. 13:13 vakbottyan

Most egy ilyen kibővített lapszemlét tartok a héten, mert két olyan cikk is megjelent, amit kommentálnom kell hosszabban is. Tegnap már írtam arról, hogy mi nem tetszett a NOL cikkében, most pedig elmondom, mi jutott eszembe a Dívány tudósításáról.

Először is nem mindenben értek egyet a cikkel - ahogy egyik olvasóm fogalmazott: Ennyire nem rossz a helyzet - viszont nem is lenne illő kritizálni a szerzőt, mert belinkelte a blogunkat, aminek én nagyon örülök, mert legalább van értelme irogatni napról napra :)

Viszont. Az írásban az szerepel, hogy a hajléktalanok eltűntek a KÖKI környékéről. Nem a cikkírót akarom helyre rakni, hiszen ő csak egyszer jött ki, inkább a hajléktalan témát szeretném elővenni, ha már ez az apropó így előcsalogatta belőlem (asszem ez egy kurva nagy képzavar volt, de most már mindegy). Mert a hajléktalanok továbbra is ugyanúgy ott dekkolnak. Felavatták szépen az új átjárót, beköltöztek oda is, néha kevesebben ácsorognak, néha új haverokkal bővül a klub, köszönik szépen, szarul vannak, és szeretnék, ha ötméteres körzetben mindenki ugyanilyen szarul érezné magát miattuk.

Amúgy a látszat ellenére szorult belém valamennyi szociális érzékenység (nyomokban tartalmazok), de ezekkel a szarjankókkal kapcsolatban nulla sajnálatot érzek. Amikor ugyanis a nagy káosz idején - nyáron - kirakosgatták a tájékoztató táblákat, az első dolguk volt ezeknek a szegény elesett embereknek, hogy feldöntsék és azon ücsörögjenek. Onnan lehet tudni, hogy éppen hol állomásoznak, hogy a környék tele van szórva literes műanyag tablettás boros palackokkal. Anno, le is akartam fényképezni a régi felüljárón ahogy a korlát meg miegymás mögé betömködik őket. Arról nem is beszélve, hogy van köztük egy fősegg, aki időnként beszól a járókelőknek - ez nem rendszeres, de azért elmehet a francba.

Na, szóval emiatt különösebben nem sajnálom őket, az meg kifejezetten idegesít, hogy az új felüljáróba is beköltöztek.

Megoldás nem tudom, van-e. Ácsorogni végül is szabad... Elzavarni nem hiszem, hogy köztérről olyan egyszerű lenne őket (szerintem az átjáró vmi ilyesminek számít), hiszen nem fekszenek, csak állnak és "beszélgetnek". Amúgy meg hajléktalanok minden nagyobb téren vannak, csak talán minket, a régi KÖKI rossz emléke miatt érzékenyebben érint, rögtön beugrik, hogy 'nehogy ugyanúgy lepusztuljon'.

Nektek mi a véleményetek? Idegesít, vagy toleránsak vagytok? És mi a fene lenne a megoldás?

A bejegyzés trackback címe:

https://koki.blog.hu/api/trackback/id/tr333349572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzJ1982 2011.11.03. 18:32:24

Ez az egész már nem a szociális érzékről, és annak a hiányáról szól. Igazad van, a csövesek elmehetnek a p*csába, úgy, ahogy vannak. Engedtessék meg nekem, hogy magasról tegyek a gondjaikra, amikor már az egész kurva várost élhetetlenné teszik azzal, hogy mindenhova odaszarnak-hugyoznak, orrba-szájba kéregetnek, sokszor már kifejezetten pofátlanul, sőt, agresszívan. És még sorolhatnám.
Alapvetően én is sajnálom őket, persze, de a helyzet már odáig fajult, hogy sajnos képtelen vagyok meglátni bennük az embert, amikor állatnál is gusztustalanabbul viselkednek. A széplelkű barmok meg jöhetnek a szokásos dumáikkal, lesz@rom. Fogadjanak örökbe egyet, ha ekkora fenenagy szeretet él bennük...

Tyuk 2011.11.03. 20:18:11

Alapvetően én is sajnálom őket, de az ami például többek között a Határ úti aluljáróban megy az már kritikán aluli: legutóbb egy csöves konkrétan majdnem lehugyozott (egy pokróc alatt feküdt és egyszer csak elkezdett sugárban hugyozni). Szar van, húgy van, kosz van, nagyon undorító!

wolfclaw · http://wolfclaw.blog.hu/ 2011.11.04. 15:06:43

Ha az igen nagyon mélyen tisztelt józsefvárosi polgármester nem azzal lenne elfoglalva, hogy azt is megbüntesse aki csak a járdaszegélyre ült le akkor talán Pista bá'-val karöltve tehetnének is valamit. Mert az, hogy ott álldigálnak a homelessek még tűrhető de ahogy a kezükbe veszik a borosflakont már zavarnám el a francba mindet. Érdekes Bécsben ilyet nem láttál még a Südbahnhof környékén sem!

G_P 2011.11.07. 16:40:28

Én nagyon féltem az új Kökit, mert még mindig nem vagyok benne biztos, hogy nem züllik le ugyanúgy. Oké, az épület jobb; üzletek vannak, de ez még nem jelent 100%-os biztosítékot.
KÖKI
süti beállítások módosítása