Köki

Meguntam, hogy a köbánya-kispesti plázaépítést leginkább azok szívják meg, akiknek építik. Így hát indítottam egy blogot.

Kökiblog a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

Személyes élmények a Terminálról

2011.10.17. 13:09 vakbottyan

Fél éve irogatok ezen a blogon a KÖKI Terminál nevezetű fantomról és a "régi KÖKI" nevezetű rémálomról, és most úgy tűnik, hogy a Terminál fantomból valóságos szereplővé vált, merthogy félig-meddig megépült, itt van, és nem csak por, zaj meg építési törmelék formájában. Sajna pénteken és szombaton úgy alakult, hogy nem arra jöttem haza, és reggel sem arra mentem, úgyhogy vasárnap érkezett el a nagy nap, hogy végre én is láthassam ezt az építményt, amiről annyi szó esett már, ami annyi bosszúságot okozott, és amit persze vártunk is.

Amikor elindultam a Köki felé, akkor tudatosult bennem hosszú idő óta, hogy valami elzárja a kilátást Kőbánya felé. Jó pár évtizeden keresztül megszoktam, hogy más a tájkép. És esküszöm, hogy vigyorogtam magamban, mert akárhogy is vesszük, azért ez egy esemény, hogy azt az alkoholista tanyát sikerült átalakítani valami mássá. Persze nem az önkormányzat óvó, féltő figyelméből adódóan, de ezt most hagyjuk, már kiveséztük milliószor.

A Katica utcai parkolókban rengeteg autó állt, eszméletlenül sokan jöttek vasárnap is megnézni az új építményt. Viszont a Vak Bottyánon átvezető zebránál még nem működtek a lámpák, ez is valahogy a félkészségre utalt, nem is beszélve az összevissza járdáról.

Nem értek hozzá, de az épületben is volt ebből a félkész hangulatból, ennek okát már sok kommentelőnk kifejtette, kicsit olyan érzés, mintha átadás előtt mehettünk volna be egy héttel. Viszont. Az emberek úgy mászkáltak itt, mintha egy kiállításra jöttek volna el. Láttam, hogy kiöltöztek, és egy csomó anya-lánya, apa-fia felállást láttam ("elmentünk anyuval megnézni a plázát"), mármint 60-as anyu/apu, 40-es lány/fiú - na szóval értitek. Na, ezeket csak azért mondom, mert az volt az érzésem, hogy ez baromi nagy esemény errefelé. És persze tényleg az is, mert egy rakás szarban sikerült rendet vágni, és az Árkádon kívül más bevásárlóközpont nincs a közelben (az Europark az kicsi).

Ami viszont elszomorított, az a KÖKI-kiállítás. Basszus, ennyit sikerült összehozni? Az elmúlt tíz évet? Csak itt a blogon kiraktunk több videóklipet, fényképet, mindenfélét a régi KÖKI-ről, nem tellett volna sok munkába egy igazán ütős kiállítást összehozni. Bocs, hogy egy bazi nagy pláza kapcsán pont ezen akadok ki, de az itt lakóknak/átutazóknak azért nem 10 évre visszamenő emlékei vannak, és érdekes volt a '80-as évek is, nemcsak a 2000-es évek bontása.

Olvasgatom mások bejegyzéseit a plázáról, és arra jutottam, hogy kell itt még jó pár túrát tennem, mert egy rakás dolgot észre sem vettem, pedig fel-elá mászkáltam vagy háromnegyed órán keresztül :D Úgyhogy lesz még mit írni.

A bejegyzés trackback címe:

https://koki.blog.hu/api/trackback/id/tr73308565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekoazuma 2011.10.18. 10:30:24

Én is vasárnap jártam arra, és érzem h kell még egy túrát tenni, a hömpölygő tömeg miatt elment a kedvem a hosszas nézelődéstől.

A régi fíling nem tűnt el végleg azért:
- a google maps gondolom pár évig még tuti nem frissít, itt lehet nézegetni a lebombázott tájképet: g.co/maps/46y3n
- tegnap a metrótól jövet az új, ám félkész üvegfolyosón ott cigiztek a csövesek és árultak a cigányok...

wolfclaw · http://wolfclaw.blog.hu/ 2011.10.18. 18:09:21

@Nekoazuma: Bőven félkész ez még. Mi a nejemmel tegnap voltunk ott, a metróból feljutni több lépcsőzéssel járt mintha itt a házban oda-vissza megjártam volna a negyediket :) Aztán ott van az a nagy semmi ami ugye a metróállomás hátsó be/kijárata lenne. Legalább egy kutyaólat tennének oda azoknak, akik jegyet akarnak venni vagy valamit. Odabent erősen keresnem kellett a szemeteseket, a klotyókat is vadásznom kellett de legalább azokat valahogy megtaláltam. Az üzletek többsége ilyen kis egérlyuk méretű, igaz több nem is kell mert a többség a Tesco-ba megy. Az egyetlen igazi truváj a Tesco önkiszolgáló pénztára! Na az nagyon bejött :)

vakbottyan · http://koki.blog.hu 2011.10.19. 07:54:23

@Nekoazuma: "tegnap a metrótól jövet az új, ám félkész üvegfolyosón ott cigiztek a csövesek és árultak a cigányok..."

ez marha bosszantó. ha így hagyják, akkor fölösleges volt építeni egy x csilliárdos monstrumot.
KÖKI
süti beállítások módosítása