Köki

Meguntam, hogy a köbánya-kispesti plázaépítést leginkább azok szívják meg, akiknek építik. Így hát indítottam egy blogot.

Kökiblog a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

Új buszpályaudvar - első benyomások

2011.10.05. 13:18 vakbottyan

Magyarázkodásként annyit, hogy én nem busszal érkezem a KÖKI-re, úgyhogy a felszálással, leszállással, buszmegállókeresgéléssel kapcsolatban nincsenek sajna tapasztalataim, akinek van, légyszíves ossza meg velünk. Estefelé tudtam csak megnézni, hogy mi a helyzet az új pályaudvaron, akkor már nem volt akkora tömeg, de amennyire láttam, az emberek valamilyen szinten kiismerték magukat. Mondjuk ehhez nagy segítség volt a kivezényelt sárgamellényes utastájékoztató csapat is. (Akitől én kérdezősködtem közülük, az udvarias volt és normális egyébként.)

A méretek hihetetlenek, egy dolog zavart csak, úgy éreztem, hogy a pályaudvar alatt bennreked a szmog. Hogy ez csak egy pillanatnyi dolog, vagy állandósulni fog, az majd kiderül, mindenestre a téli szmogos időszakban nem lesz vidám. (Közben most olvasom a BKV Figyelő bejegyzését, ahol szintén többen erről panaszkodnak, illetve elindult a vita is természetesen, hogy akkor volt-e szmog vagy nem, és ha volt, akkor benzingőz-e vagy csak por.

Viszont mindannyiunk számára kifejezetten jó hír, hogy végre nem kell megkerülni az egész építkezést, hogy a metrótól átjussunk a Vak Bottyán túloldalára például a piachoz, hanem át lehet menni a pláza alatt, ami azért kényelmesebb és gyorsabb, valljuk be.

Szerencsére van videómelléklet is, a mozgóképet 'zkteam' töltötte fel a youtube-ra, és Vass Zoltán hívta fel rá figyelmünket az FB-n. Köszönet nekik!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koki.blog.hu/api/trackback/id/tr443279388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dornie 2011.10.05. 14:21:26

Szerintem a szmog az már akkor garantált volt, mikor kiderült, hogy fedett lesz a pályaudvar, ismerve a BKV kiváló járműparkját. Várhatóan a buszozók átlagéletkora hosszú távon e miatt (is) csökkenhet pár hónappal.

Én kevésnek tartom a metróvégállomás elhagyásához majd igénybe vehető egyetlen mozgólépcsőt.

A másik probléma, amit már az első nap után észrevettem a buszállomáson, hogy a mennyezet mentén futó csöveken megtelepednek a galambok és szép kis ürülékmezővel terítik majd be a buszperonokat. Ha az esőre nem is, de erre majd figyelnie kell az utasoknak! Már most növekednek a guanó-mezők. Ennek kapcsán talán még nem késő intézkedni galambriasztó tüskékkel. Vajon hol lehetne ezt szóvá tenni az illetékeseknek?

- apa - 2011.10.05. 20:35:37

A videótól egy kicsit tengeribeteg lettem.

Cserébe 3:48-nál a két Tesco vásárló epic! :)

G_P 2011.10.06. 14:43:46

Remélem, a buszok - beleértve az üzemen kívül levőket - el fognak férni a végállomáson. És ami a legfontosabb: jó lenne, ha nem lepnék el a végállomás tolvajok, kötözködők. Inkább mosok egy galambszaros kabátot, minthogy 12 éves, nem büntethető egyének vegyék ki nagyanyám táskájából a pénztárcát.

wolfclaw · http://wolfclaw.blog.hu/ 2011.10.06. 14:54:20

@Dornie: Galambszar és szmog, kontra szabadtér. Sehogy sem lesz jó. Mert most, hogy fedett lett már végre lehet télen is buszra várni. Cserébe büdös és guanóhegyek lesz. Mostantól nem tüdőgyusziba, vagy influenzába halunk bele, hanem tüdőrákba :)) Valamit valamiért :) @G_P: A buszok el fognak férni, ha mondjuk elég gyors lesz az utascsere. A 12 éves, társadalmilag barna, nem büntethető egyének ugyanúgy felbukkannak majd csak kiterjesztik a tevékenységi körüket a terminálra is.

mégsem én voltam? 2011.10.12. 21:32:46

Egy dolgot nagyon hiányolok (a normális helyen elhelyezett mozgólépcsőkön és gyalogátkelőhelyeken kívül). Az utastájékoztató rendszert, mint ami az Örs vezér terén is van. Elvárná az ember, hogy egy újjáépített pályaudvaron minimum 5 helyen legyen kijelző a buszok indulásáról, ugyanez az adott buszról a buszállása mellett is. Hogy tudja az ember, érdemes-e rohannia vagy sem...

Néztem, ma a busz-szám-jelzőket szerelték, de nyoma nincsen elektronikának alatta...

Pedig a menetrendeket az egyes megállókban ma már ésszel, normálisan, adott megállóra kiszámítva ki tudják tenni, tehát a menetrend nem titkos információ. (Mondjuk én azt sem értem, ha a kék metró vonalán a masina lent az aluljáróban tudja, mikor jön a következő járat, azt a mozgólépcső tetején és a bejáratnál miért nem lehet még egyszer kiírni?)

Valki 2011.10.14. 22:44:58

Az senkinek nem tünik fel, hogy még nincs kész???!!! A munkálatok még a mai napig folynak!!! Ma amikor az átadás lenne, még finomítási, befejezési munkálatok vannak! Nem a BKV, hanem a KÖKI Terminál kivitelezői vállalták a "végállomás" átépítését, felújítását! Miután nap, mint nap arra felé kell járnom, habár magamban bosszankodom én is, de türelmesen várom, hogy befejezzék a végső munkálatokat. Léptem-nyomon sárga mellényesek, biztonsági örök vannak, akiktől még ez idő alatt is információt lehet kérni. A régi végállomáson is csak egy irányban müködtek a mozgólépcsők, én ugyan még működő lépcsővel nem találkoztam, de mért nem lehet türelmesnek lenni. Több, mint egy évig volt víz alatt az új építmény,már akkor is "felfordulás" volt Kökin, most, hogy már majdnem minden kész, miért nem lehet megvárni a végét???? Aki csak időközönként járt arra felé, annak mi érdeke, hogy kommentet írjon? Én türelmesen vártam (olykor bosszankodva, ugyan), hogy végre befejezzék és ne kelljen egy megállónál (Határ út) leszállnom, ahol össze zsúfolva vannak az emberek és az eltulajdonítási kényszer van bennük. Minden új dolgot meg kell szokni mindenkinek! Nem panaszkodni, mert ugyanúgy (amennyiben a környéken lakik, vagy napi útvonalába beleesik) mindenki be fog térni az új "Plázába" mivel útba esik, címszóval. Habár a magyar ember mindenért reklamál, ha igaza van, hanem.

Valki 2011.10.14. 22:51:13

@Little.Bear: Örs Vezér Tér: a mai napig nem úgy indulnak a buszok, ahogy a megállóban kihelyzett elektronikus jelzések mutatják!!! Akkor miről van szó? Várd ki a végét!!!!Még nincs vége a munkálatoknak. Régi Köki végállomásnál egyébként sem volt ilyen fajta jelzése az indulásoknak!!!! Üdv!

Valki 2011.10.14. 22:58:05

@Dornie: Korábban is csak egy irányban mozogtak a mozgólépcsők! Akkor nem okozott fej fájdalmat neked? Egyet jegyezz meg Magyarországon élünk, és ugyan sok a lépcső fok, de a mozgás sérültek számára van felvonó kialakítva, ami működik is segítséggel! A Budapesten élő idősek többsége, meg csak akkor érezz fájdalmat a lábában, amikor nincs hely a BKV járművön, vagy ha menet iránnyal szemben nincs hely. Aki Budapesten él, az tisztában van ezzel a ténnyel!
Üdv!

Dornie 2011.10.17. 10:20:38

@Valki: Megmondanád, hol írtam arról, hogy milyen irányba mennek/mentek a mozgólépcsők? Én a mennyiségüket hiányoltam, tekintettel a forgalomra.

Valki 2011.10.17. 20:14:40

@Dornie: Elnézést, félre értettem/olvastam. Bocsánat.
KÖKI
süti beállítások módosítása