Köki

Meguntam, hogy a köbánya-kispesti plázaépítést leginkább azok szívják meg, akiknek építik. Így hát indítottam egy blogot.

Kökiblog a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

A mozgólépcső

2011.09.28. 13:00 vakbottyan

Tudom, hogy nem fogom megkapni a legupdatebb blog díjat, mert a hír 26-i, ma meg ráadásul nem is tudom hanyadika van, de annyira beszarás jó az egész, hogy tökmindegy, hogy mikori, mert abszolút aktuális. A Blikk cikke szerint állnak a mozgólépcsők a KÖKI MÁV állomáson, mert a BKV és a MÁV egymásra mutogat, hogy ki tartsa karban.

Számomra az egész totál kusza, de minden részletében tanulságos. Egyrészt én a minap láttam, hogy mennek ott a mozgólépcsők, úgyhogy nem tudom, egyáltalán mennyi igaz az egészből. Másrészt a BKV azért nem akar költeni a lépcsők karbantartására, mert a MÁV részén van, a MÁV meg azért, mert eddig állítólag a BKV tartotta karban. Mi van?! Mondjuk számomra egyértelmű lenne, hogy egy vonatállomás mozgólépcsőit a MÁV gondozza. De amúgy az utasok számára tökmindegy az egész vita, mert a MÁV úgyis magasról tesz az egész KÖKI vasútállomásra, ami csak rohadhat, az rohad rajta, úgyhogy miért pont a mozgólépcső lenne kivétel, az a buta, aki azt gondolta, hogy az majd csillogó fényesre suvickolva, működőképesen fogja szállítani a csomagokkal megrakott utasokat.

Amúgy ezek a mozgólépcsők nekem eddig is vicc kategória voltak, mert lefelé működtek, felfelé nem. Egyszer valaki elmagyarázta nekem, hogy ez azért van, mert lefelé megy több utas... Most erre mit mondjak? Lehet, hogy szám szerint lefelé megy több utas, de baszki, bőröndökkel felfelé nehezebb menni azokon a szétrohadt omladozó lépcsőkön, nem pedig lefelé!!! :D Aki ezt így kiszámolta, hogy merre megy több utas, az vegyen föl egy 30 kilós hátizsákot, másszon meg egy hegyet, aztán jöjjön le a másik oldalon, és számolja ki egy kis kockás papíron megnyálazott tintaceruzával, hogy lefelé, vagy felfelé erőlködött-e jobban.
 

Itt a Blikk hír teljes szövege:

 
Vita miatt áll a mozgólépcső

2011-09-26 21:44:00


Nem jár a mozgólépcső a Kőbánya-Kispest metró- és vasútállomáson. Az utasok azért kénytelenek nehéz csomagokkal lépcsőzni, mert a BKV és a MÁV összeveszett azon, hogy kié a masina – értesült a Blikk.
Hirdetés

Úgy tudjuk, a BKV azt szeretné, hogy a MÁV tartsa karban, hiszen mégis a vasút utasai használják, a MÁV-nak viszont esze ágában sincs átvenni ezt a feladatot, hiszen ez eddig is a BKV dolga volt.


Nézd meg az új metrót! Információink szerint a tanácsi rendszerben központilag ruházták a BKV-ra a feladatot, bár a közlekedési vállalat akkor is tiltakozott ellene. A MÁV sajtóosztálya azt közölte kérdésünkre, hogy a mozgólépcsőket, illetve az úgynevezett összekötő mozgólépcsőket is a BKV üzemelteti.


A mozgólépcsőket jelenleg biztonsági okokból nem üzemeltetjük. Beindításukra akkor látunk lehetőséget, amennyiben a plázát építő beruházó, illetve a MÁV állandó felügyeletet biztosít a biztonságos utasforgalom lebonyolítására, valamint nyilatkozik az üzemeltetői felelősség átvállalásáról – közölte a BKV sajtóosztálya.

V. J. Z.

A bejegyzés trackback címe:

https://koki.blog.hu/api/trackback/id/tr603262205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dornie 2011.09.29. 09:21:54

Nem tartozik közvetlenül ehhez a cikkhez, de végre megjelent hír a Sibrik Miklós úti felüljáróról. Számomra legalábbis újdonság, ez a régóta várt információ. Állítólag év végén elkezdődik a felújítás. Itt a cikk:
iho.hu/hir/megujulo-hidak-a-fovarosban

Otm Shank 2011.09.29. 10:26:22

Ez kb. olyan, mint amikor hetekig nem volt világítás KöKin, mert mindenki egymásra mutogatott az ügyben, hogy kinek a dolga a karbantartás, meg ki a tulajdonos. Aztán végül kiderült tán, hogy a BKV, és vissza is kapcsolták. Még az index is cikkezett róla. index.hu/belfold/budapest/koki0523/?rnd=313

A mozgólépcső irányáról meg annyit, hogy szokott fölfelé is menni, pl. reggelente (én már láttam, sőt mentem is rajta fölfelé). Biztosan van egy kapcsoló, amivel az irányt váltani lehet, csak nem nagyon szeretik használni.

- apa - 2011.10.03. 20:27:51

Az 1.-2. vágányoknál lévő mozgólépcső felfele megy, mivel azokra a vágányokra érkeznek a Nyugatiba tartó vonatok. Sok ingázó a Kökin száll át a metróra.

A 4.-5. vágányoknál évő mozgólépcső meg lefele megy, mert ide a érkeznek a fővárosból kifele tartó vonatok.

Persze kivételek vannak: pl amikor a bejövő lajosmizsei vonatnak el kell engednie mondjuk egy bejövő IC-t, akkor van, h az 5. vagy 8. vágányon áll meg és nem az elsőn.
KÖKI
süti beállítások módosítása