Köki

Meguntam, hogy a köbánya-kispesti plázaépítést leginkább azok szívják meg, akiknek építik. Így hát indítottam egy blogot.

Kökiblog a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

Még velünk marad a metró kis ideig

2011.06.16. 17:12 vakbottyan

A nap híre, hogy mégis marad egy ideig a metró. Ha már annyira megszoktuk... Mielőtt rátérnék a különböző híresztelésekre, közleményekre, azelőtt elmondanám gyorsan személyes tapasztalatomat. Először is tegnap azt láttam, hogy a Vak Bottyán utcának az a szakasza, ahol a buszmegállónak lennie kell majd, félig kész állapotban van, ráadásul a megálló egy része le is van kerítve a gyalogosok elől. Sem a félkész út, sem a buszmegálló nem tűnt olyannak, ami nagy forgalom lebonyolítására alkalmas lenne mától. De nem csak az alkalmasságról van szó, hanem arról is, hogy az égvilágon semmi nem jelezte, hogy másnaptól itt lesz a metrópótló megállója! Amúgy a BKK közleménye tegnap este 10 óra után került ki az oldalukra, tehát szerintem ők már aznap, 15-én tudták, hogy sztornó.

(Zárójelben jegyzem csak meg, hogy a metróállomáson egy kicsi, szemmagasság alatt elhelyezett plakáton kívül semmi nem utalt arra az elmúlt napokban, hogy itt valami változni fog. Sem bemondó, sem röplap, sem nagy térkép, semmi. Hogy ez előrelátás, vagy balfaszság...?)

De most lássuk a közleményeket. A BKK szerint "a BKK és a BKV bejárást tartott a 3-as metró vonalán a június 16-ától bevezetni kívánt vágányzár helyszínén, és a szakemberek úgy találták: nem valósultak meg a bevásárlóközpont építője által vállat forgalomtechnikai feltételek a metrópótlás megkezdéséhez, nem lenne biztonságos a közlekedés." Ezért bizonytalan időre elnapolták a dolgot.

Az Index értesülései szerint a buszvezetők is kiakadtak a húgyszagba telepített konténereik miatt, de ennél sokkal valószínűbb, hogy a BKK illetékesei nem találták megfelelőnek a biztonsági forgalomtechnikai feltételeket a Vak Bottyán utca KÖKI felőli részén, a Határ útnál, és a Lehel-Vak Bottyán kereszteződésnél. Ez megnyugtató, mert ezek szerint ők is a hasukat fogva nevettek, amikor meglátták a félkész Vak Bottyánt.

"A gyorsforgalmi útról a belváros irányában, a Határ útnál a lehajtó végében az elsőbbségi viszonyt a terv szerint megfordították, a vágányzár ideje alatt nem a gyorsforgalmi útról lehajtóknak, hanem a híd alatt visszafordulóknak lesz majd elsőbbsége. Hiányzik viszont a lehajtó végén, az elsőbbségadási hely előtt az előírt, keresztirányú sárga csíkozás (útburkolati jelek), amelyek felhívják a gyorsforgalmi útról lehajtó autósok figyelmét a megváltozott elsőbbségi viszonyokra és a veszélyes helyszínre.

A Vak Bottyán utca – Lehel utca csomópontban az elsőbbségi viszony előírt megfordítása még nincs kivitelezve. A Sibrik Miklós úti felüljáró – Vak Bottyán utca csomópontban teljesen hiányoznak a burkolati jelek, nincsenek felfestve a zebrák és botlásveszélyes a középsziget."

Az egészből annyit biztosan ki lehet hámozni, hogy konkrét időpontot nem mond senki, azaz hogy mikortól jön a vágányzár. Ez azt is jelenti, hogy az új átjáró munkálatai is csúszni fognak, hiszen azért kell a vágányzár, hogy azok befejeződhessenek. Kíváncsi vagyok, hogy magának a Terminálnak az átadása csúszik-e, de talán mindegy, hiszen már 4 éve csúszkál folyamatosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://koki.blog.hu/api/trackback/id/tr1002989680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KÖKI
süti beállítások módosítása