Köki

Meguntam, hogy a köbánya-kispesti plázaépítést leginkább azok szívják meg, akiknek építik. Így hát indítottam egy blogot.

Kökiblog a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

Képek a peronról

2011.09.14. 13:05 vakbottyan

Igyekszem dokumentálni a KÖKI történetének minden apró pillanatát, de az új peronról valahogy nem készítettem képeket eddig. Ez amúgy azért is van, mert többnyire vonattal jövök haza. Szerencsére kedves olvasóim is kint vannak a frontvonalban, és tántoríthatatlanul lövik a fotókat. Most Wolfclaw nicknevű olvasóm képei következnek a peronról. Ráadásul jobban is jártok, hogy nem én fotóztam, mert ezek a képek az enyémekkel szemben normális minőségűek :) Köszönet, Wolfclaw!

Az új peron még félkész, nem is véletlen, hogy a buszok közönségét még a Határon úton keresztül merik csak a metróra engedni:

Az az üvegfelület ott szemben, tök jól fog kinézni:

A narancssárga űrálllomást ez a fehér hasáb váltotta fel. Amióta épülget, nem tudom eldönteni, hogy ez csak egy ideiglenes építmény, vagy ez lesz az állandó?

 

az új BKV-s épület mellett, mögött pedig jól látszanak a régi felüljáró még megmaradt részei. Nem nagy öröm, mert a MÁV kezelésében nem megörződik, hanem durván rohad, például a hozzánk közelebb eső lépcső feletti tető borítása is (nagyítva jól látszik).

A bejegyzés trackback címe:

https://koki.blog.hu/api/trackback/id/tr773225594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don_Balu 2011.09.14. 20:23:51

Szia!

Nem tudod, a vasúti részt is felfogják újítani? Ha nem, az szép látvány lesz..

Elvileg mikor lesz készen átadva a Köki Terminál?

üdv.

bögyike 2011.09.14. 20:54:34

Sziasztok!
Engem meg az érdekelne,hogy esetleg lesz-e mozgólépcső,vagy csak sima?Ugyanis babakocsival elég nehézkes a közlekedés,és ha most is csak lépcső lefelé,meg 1 mozgólépcső felfelé,akkor az érdekes lesz.Mondjuk itt a képeken én csak sima lépcsőt láttam.Köszi előre is :))

wolfclaw · http://wolfclaw.blog.hu/ 2011.09.14. 21:25:06

@Don_Balu: Jelen állás szerint soha napján kiskedden. @bögyike: Ahogy én láttam lift lesz, ha majd egyszer teljesen átadják az állomást. Mozgólépcsőről nem tudok, vagy legalábbis nem láttam még félkészen se.

Von Schwartz, ha kérhetem 2011.09.14. 21:47:43

Mozgólépcső is lesz. Csak ezentúl nem a peron azon részén ahol régen volt, hanem jóval hátrébb (Határ út felől érkező szerelvény 5. kocsija kb.). Szép új, ezüstszínű Kone lépcsők, már szerelik. Lesz egy a jobboldali (leszállós) peronon is, meg a "régi" középperonon is. A régi mozgólépcső helyén pedig lift épült. Ezáltal a Határ úthoz közelebbi hídra visz fel a mozgólépcső és úgy lehet kijönni a plazán keresztül a Vak Bottyánra. Ezt bő lére eresztettem, de remélem érthető voltam :)

LittleBear 2011.09.14. 21:48:37

@bögyike: én ma láttam az egyik helyen lift-ajtóhoz hasonlót a buszból

vakbottyan · http://koki.blog.hu 2011.09.14. 22:07:48

@Don_Balu: szia, a Terminál azt válaszolta egy kommentre az FB-s oldalán, hogy a MÁV nem újítja föl a hozzá tartozó részt.

@Von Schwartz, ha kérhetem: hú köszi! egyáltalán nem baj, ha "bő lére" ereszted, mert így legalább pár új dolgot megtudtunk.

Gólyamama 2011.09.15. 06:26:36

@bögyike: Hát én is azt lesem állandóan, én is babakocsival járok reggel-este. Valamelyik nap megnéztem a jelenlegi átjutást a metróhoz, nagyon nagyon sok lépcső van. A liftet én is láttam, de csak a leszálló oldalon. Mondjuk nemtudom mekkora, de az érdekes lesz ha mindenki azzal akar feljönni:)

bögyike 2011.09.15. 07:21:23

Köszönöm a sok választ.A liften most kiakadtam.Ki az a hülye,aki ilyen helyre liftet tervez??Ez most olyan,mint a Ferihegy Máv megállóban a lift.Vagy műszaki hiba miatt nem jár,vagy mert tönkreteszik a hajléktalanok,huligánok,stb.És akkor a jól megrakott börőndökkel lehet lépcsőzni.Ott is kicsit gondolkodni kellett volna.Mindegy,ha átadják végre,és lehet arra járni akkor kipróbálom,mert a Határ út is igen "babakocsibarát".De legalább fittek maradunk,ennyi cipekedéstől :)))

wolfclaw · http://wolfclaw.blog.hu/ 2011.09.15. 17:48:47

Gondolom a lift nem csak lefelé fog működni, vagyis elvileg azok is használhatják majd akik nem akarnak a peron közepére vagy végére sétálni :) Remélem ez nem fog tönkremenni, egyébként valami olyasmire számítok mint a Puskás Stadionnál.
KÖKI
süti beállítások módosítása