Köki

Meguntam, hogy a köbánya-kispesti plázaépítést leginkább azok szívják meg, akiknek építik. Így hát indítottam egy blogot.

Kökiblog a Facebookon

Friss topikok

Linkblog

Retró képek az 1980-as megnyitás előttről

2011.10.26. 13:27 vakbottyan

Direkt a Terminál megnyitása körüli időkre tartalékoltam pár képet meg cikket a régi megnyitásról, mostanában ezekből is fogok szemezgetni (meg persze a Terminállal is foglalkozom majd párhuzamosan).

Ez a fotó a kedvencem, mert még az átadás előtt, az építkezés közben ábrázolja a régi KÖKI-t. A felüljáró már áll, de körülötte minden fel van túrva, és a vágányok is épp készülnek. Az ilyen fotók amúgy azért is döbbenetesek, mert néha lehet látni rajtuk olyan dolgokat, amik 1980 óta felújítatlanul rohadoznak. Itt például a Ferihegyi útat és a metrót elválasztó kerítést (vagy mi ennek a hivatalos neve?) fedeztem fel, amit szerintem azóta nem festett újra, nem renovált senki. Ja, és a háttérben felsejlik a kiserdő.

A bejegyzés trackback címe:

https://koki.blog.hu/api/trackback/id/tr683330555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hallari 2011.10.29. 22:44:39

"kerítést ... fedeztem fel, amit szerintem azóta nem festett újra, nem renovált senki." Sajnos sok minden lenne, amit fel kéne újítani. Első lépcsőben én a felüljárót csináltatnám meg, mert nagyon leharcolt állapotban van, alul darabokban mállik a beton (NEM VAKOLAT), az útburkolat olyan, mint a Hármashatár-hegy, a korlátokat erősen eszi a rozsda stb. Gyakran az az érzésem, hogy megcsinálnak valamit, aztán karbantartás hiányában az egész lepusztul, majd amikor tarthatatlanná válik a helyzet, akkor nagy nehezen lépnek valamit, ezt már számos műtárgynál megtapasztaltam. nem azt mondom, hogy mindent németes precízséggel kezeljünk, de jó lenne előre kalkulálni egy alapszintű karbantartással. Olcsóbb is, mint 20-30 évente mindent ledózerolni és újjáépíteni.

vakbottyan · http://koki.blog.hu 2011.11.02. 07:39:15

@hallari: igen, minden szavaddal egyetértek. amúgy állítólag a sibrik felüljárót télen elkezdik felújítani, meglátjuk, mi lesz belőle. szégyenletes állapotban van.

LoviGabi 2011.11.17. 09:15:39

vakbottyan: alkalmasint ha van rá mód, apránként szeretném elkérni ezeket a képeket egy kicsit nagyobb méretben is, ha lehetséges :) természetesen nem előre az összeset, hanem ahogy leközölted őket a blogon.

vakbottyan · http://koki.blog.hu 2011.11.22. 07:46:16

@LoviGabi: persze, szívesen, csak majd szólj rám még egyszer, nehogy elfelejtsem :) amúgy nem túl jó minőségűek nagyban sem, mert kisgéppel szoktam fotózni. illetve ha szkennelni tudom, akkor szép.
KÖKI
süti beállítások módosítása